Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες

Κυριακή 9 Μαϊου από τις 6.30 μ.μ ως τις 9μ.μ. στη διασταύρωση Χίου και Ψαρών
- κλείνουμε το διπλό κομμάτι της Ψαρρών
-απαιτούμε τη μονοδρόμηση του


συζήτηση , παιχνίδια, δραστηριότητες

Είναι η τρίτη φορά που οι κάτοικοι της οδού Χίου και των γύρω δρόμων καλούν σε παρόμοια εκδήλωση. Ακολουθεί το κείμενο της Επιτροπής κατοίκων Χίου και γειτονικών οδών.

Ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου, τα οποία να διαθέτουν υποδομή προσιτή στους πεζούς και στους ποδηλάτες. Τα παιδιά, οι ηλικιώμενοι και τα μειονεκτούντα άτομα δικαιούνται μια πόλη που να αποτελεί χώρο κοινωνικοποίησης τους και όχι χώρο επιδείνωσης της κατάστασης αδυναμίας τους. Από τον ευρωπαϊκό χάρτη για τα δικαιώματα του πεζού.

ΠΕΖΟΙ....ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ.

-Σε μία πόλη όπου η βασική χρήση του κοινόχρηστου χώροι της έχει παραχωρηθεί για την κίνηση και τη στάθευμση των αυτοκινήτων και όχι για τ ην ανθρώπινη επικοινωνία.

-Σε μία πόλη που η προτεραίοτητα στην πράξη δίνεται από τις αρχές στην κίνηση του αυτοκινήτου και όχι στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα άτομα με ειδικές ικανότητες

-Σε μια συνοικία, όπως το Κοντόπευκο, που όλο τάζουν πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, αλλά αντί αυτών εισπράττουμε την αδιαφορία και τη απαξίωση στα όποια αιτήματα προσπαθούν να περισώσουν την αξιοπρέπεθα, τον σεβασμό στη ζωή και το δικαίωμα στην ελεύθερη καθημερινή μετακίνηση μας στο κέντρο της πόλης και στα σχολεία μας.

-Σε μια συνοικία που οι κυκλοφοριακοί σχεδιασμοί γίνονται κατά πως βολεύει "τους δικούς μας ανθρώπους" και όχι το γενικότερο συμφέρον και που κάθε τετράγωνό της έχει γεμίσει παράνομες διαφημιστικές πινακίδες με την ανοχή της δημοτικής αρχής.

Σας καλούμε την Κυριακή 9/5/2010 στη διασταύρωση Χίου και Ψαρρών από τις 6.30μ.μ. Γεμίζουμε τον δρόμο με ποδήλατα, παιχνίδια, παιδικές δραστηριότητες, κουβέντα και φαντασία. Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς, απαντάμε στ απροβλήματα συλλογικά.

Επιτροπή Χίου και γειτονικών οδών.

Να είμαστε όλοι εκεί, να στηρίξουμε τον αγώνα των κατοίκων.