Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗN OΔΟ ΧΙΟΥ

Ο ΔΡΟΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ

Για μια ακόμη φορά  οι κάτοικοι της οδού Χίου στο Κοντόπευκο ξαναχτύπησαν για να μας θυμίσουν όχι μόνο την Ευρωπαϊκή μέρα των πόλεων χωρίς αυτοκίνητο, αλλά και για να μας πουν με το δικό τους τρόπο- μέσα στη γενική κατάπτωση- ότι είναι καιρός να βγούμε έξω. Να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε την γειτονιά μας ,να μιλήσουμε , να διαφωνήσουμε ,να φάμε όλοι μαζί και να χορέψουμε.
Με αυτή τη λογική και με τα δικά τους μέσα οργάνωσαν  –ίσως για πρώτη φορά στο Κοντόπευκο- ποδηλατοβόλτα την Κυριακή το απόγευμα της 26ης του Σεπτέμβρη στις γειτονιές του Κοντοπεύκου, με ικανοποιητική συμμετοχή και με πολλή διάθεση από τους συμμετέχοντες, που με τις καραμούζες τους ξεσήκωσαν την συνοικία και έστειλαν το μήνυμα ότι είναι καιρός να ξαναφέρουμε τα ποδήλατα στην πόλη ( ναι.. αυτά που τα έχουμε μόνιμα στην εξοχή!!) .Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί.

Στη συνέχεια συνέχισαν να αναστατώνουν την πόλη κλείνοντας την οδό Χίου από το ύψος της Ψαρρών (στο γνωστό τρίγωνο της αμαρτίας που κανείς δεν το "ακουμπάει" για τους λόγους που όλοι ξέρουμε-βλέπε υστερόγραφο-) και  έκαναν τη Χίου για 4 ώρες παιζώ-δρομο. Και τι δεν είχε το πρόγραμμα: παραδοσιακά παιχνίδια στο δρόμο , παιχνίδια με μουσικά όργανα, καραγκιόζη , αλλά και ψησταριές στο δρόμο με εδέσματα ρεφενέ από τους γείτονες και παραδοσιακούς χορούς μέχρι επίδειξη μπρεικ-ντανς !

Η γειτονιά έβγαλε τις καρέκλες της στο δρόμο, γνωρίστηκε με τους καινούργιους της φίλους , δεσμεύτηκε να το επαναλάβει και είπε καληνύχτα με ένα χαμόγελο  που το είχε πολύ ανάγκη.


Υ.Σ.: Όλως τυχαίως μάθαμε ότι στο δημ. Συμβούλιο της Τετάρτης πριν την γιορτή, υπήρχε ένα θέμα που αφορούσε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Χίου και Ψαρρών. Παρευρεθήκαμε κάποιοι κάτοικοι ,όμως για μια ακόμη φορά φύγαμε με αναπάντητο το ερώτημα: γιατί δεν αγγίζουν ουσιαστικά το διπλό κομμάτι της Ψαρρών σε εκείνο το σημείο , γιατί αποφεύγουν να θέσουν στους συγκοινωνιολόγους το πρόβλημα και να ζητήσουν την μονοδρόμησή του; Ασαφείς απαντήσεις, που παραπέμπουν βέβαια στο τοπίο μετά τις εκλογές αλλά που μπορεί ο καθένας μας να βγάλει τα συμπεράσματά του βλέποντας με ποιο  τον τρόπο γίνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους. Και μια απάντηση στο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, τον κ. Γαβρά, που μας "μάλωσε" γιατί πήγαμε μόνοι μας για το θέμα και δεν αποταθήκαμε στον περιβαλλοντικό σύλλογο του Κοντοπεύκου και για να μας υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο μας κατέταξε σε εκείνες τις προσωρινές επιτροπές που στήνονται για να υπερασπίσουν την αυλή τους και μετά εξαφανίζονται. Διαβάστε όσο μπορείτε περισσότερο το παραπάνω κείμενο όχι μια αλλά πολλές φορές, μάθετε αν δεν γνωρίζετε το τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και ίσως να συμφωνήσετε μαζί μας ότι μακάρι το παράδειγμα της επιτροπής κατοίκων της Χίου να ακολουθήσουν και άλλες γειτονιές(να καλωσορίσουμε  εδώ τη νεοσύστατη  επιτροπή του Αγ. Δημητρίου).
Να σημειώσουμε τέλος –τυχαίο; Δεν νομίζω- την απουσία του δημ. Συμβουλίου από την εκδήλωση της γειτονιάς ενώ είχε προσκληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου